Gledališka predstava VRT ZEMELJSKIH NASLAD – PLESEN

Vabljeni v BARAGOV ZAVOD, v petek 21.10.2022 ob 19.00 uri.

Dramska igra “Vrt zemeljskih naslad -plesen” je po dveh letih zatišja nova avtorska uspešnica mladinske gledališke skupine z Rakovnika. Mladi dijaki, študenti z Rakovnika in drugod iz Slovenije bodo v veliki dvorani občinstvu uprizorili enkratno predstavo. Spodaj si lahko preberete kratko predstavitev vsebine zgodbe.

Zakaj Plesen?

Vsakdo se je že srečal s plesnijo v stanovanju ali pa na hrani. Vsi vemo, da je plesen strupena in da se je težko znebimo. Plesen, ki se zaredi za sliko, je nevidna očem, dokler te slike ne snamemo in jo opazimo. Ko pa se je želimo znebiti, je to zelo težko, saj se zaredi globoko v steno. Tako se dogaja tudi v naši drami – v na videz popolni in tehnološko napredni družbi se neopazno širijo posledice zemeljskih naslad, ki prikrito zastrupljajo medčloveške odnose in se globoko zažrejo v stene človeške osebnosti. Pametni telefoni, glasba, socialna omrežja, slava, šport, požrešnost, spolnost, alkohol, droge, uspešna kariera, ugled, deloholizem, perfekcionizem, individualizem – to so naslade današnjega časa.

Nekatere izmed teh naslad se pojavijo tudi v Boschevi sliki Vrt zemeljskih naslad, na kateri je prikazana poslednja sodba oz. apokalipsa. V naši drami pa smo želeli prikazati apokalipso družbe, kjer ni jasno, kaj je prav in kaj ne.
Kjer starši niso več mati in oče, so le oseba 1 in oseba 2. Kjer so upokojenci odstranjeni iz družbe. Kjer ni več osebnih odnosov. Kjer so družbene norme zabrisane. Kjer starši ne vedo, kaj se dogaja z njihovimi otroki. Kjer je individualizem pomembnejši od skupnosti. Kjer nemoralno postane moralno.

Avtorji:
Valentina Čermelj
Tina Ključevšek
Žiga Kosi
Lorena Vovk

Igrajo:
Mati Tanja: Lorena Vovk
Starejša hči Aleks: Julija Gornik
Mlajša hči Vanja: Eva Torkar
Sin Gregor: Rok Berkopec
Oče Borut: Dominik Bizjak
Babica Sonja: Ana Pučnik
Gospa Marija: Hana Jesenko

Starostna omejitev: 13+ 

Lepo vabljeni!

Naročnina na novice

Prejemajte najnovejše novice na svoj elektronski naslov