Informativni dan katehetsko-pastoralne šole 2022-23

V okviru Baragovega zavoda se z novim akademskim letom 2022/23 nadaljuje program Katehetsko pastoralne šole (KPŠ). Vabljeni k rednemu vpisu ali k posameznim predavanjem vsi, ki želijo poglobiti svoje versko znanje in v skupini najti spodbudo za osebno rast.

Program pripravlja in usposablja župnijske sodelavce na vseh področjih delovanja, zlasti v katehezi.

Informativni dan v Novem mestu bo v četrtek, 15. septembra, ob 17.00 v prostorih Baragovega zavoda.

Letos prihaja še dodatna, nova ponudba KPŠ: na vseslovenski ravni šola nudi dvoletni program biblične smeri, ki se bo odvijal na daljavo in na dveh vikendih v živo.

Več informacij o celotnem programu je na spletu (https://kps.rkc.si).

Več informacij: voditeljica KPŠ v Škofiji Novo mesto s. Damjana Tramte (damjana.tramte@gmail.com ali 031/262 266).

Skupina slušateljev KPŠ na končnem izletu junija 2022.

Pastoralni tečaj 2022

Letošnji pastoralni tečaj bo posvečen tematiki sodelovanja med duhovnikom in laičnimi sodelavci, voditelji skupin. Pokazati bo poskušal pomembnost vključevanja laikov v strukture Cerkve, predvsem župnij in pastoralnih področij.

Ključni pogled, ki bo predstavljen v referatih, je pomembnost obrniti paradigmo, ne kaj naj duhovnik dela za laike, temveč kako naj sodeluje z laiki, ki delujejo v pastorali, pri čemer je duhovnik res duhovni spremljevalec. Pastoralni tečaj bo poskušal pokazati prednosti in ne slabosti vključevanja laikov v življenje župnije. Pastoralni sodelavci naj bi v veliki meri vodili župnijsko življenje, župnik pa je poleg kot duhovni voditelj, asistent in odgovorna oseba. 

Vabljeni vsi duhovniki, redovniki, redovnice, katehistinje in katehisti, dne 7.9.2022 ob 9.00 v Baragov zavod. Dogodek se zaključi predvidoma ob 13.00.

Naročnina na novice

Prejemajte najnovejše novice na svoj elektronski naslov